En dag på Nallen

Kl. 7.00 är det dukning och förberedelser för frukost, som gäller. De barnen, som kommer tidigt hjälper till med att duka och ställa fram mat. Vi lyssnar ofta på klassisk musik och pratar lågmält med varandra när vi äter.

När barnen kommer efter kl. 8 är frukosten avslutad och de sätter successivt igång med att arbeta/leka med olika saker. Många barn tar god tid på sig, pratar med oss vuxna och de andra barnen, innan de bestämmer sig för vad de vill ägna sig åt.

Kl. 8 – 11.00 har vi vårt arbetspass. De stora barnen arbetar med Montessorimaterialet eller håller på med andra sysselsättningar. De kan t.ex. snickra, sy, väva, måla, pyssla, leka i dockvrån, leka med duplo/lego, arbeta med läsplattan eller hjälpa till med bakning.

Ca kl. 11 samlas vi för att prata om aktuella händelser och sjunger det gör vi gärna och ofta.  Ibland arbetar vi med ett speciellt tema. T ex natur och årstider eller miljöfrågor.

De små barnen delas, beroende på hur många man är för dagen, upp i två grupper. Den ena gruppen har rytmik eller en sångstund på andra våningen, resten av barnen kan t. ex leka i lekrummet, arbeta med Montessoris praktiskt/sinnestränande material, rita, leka med lera eller hjälpa till med bakning.

Efter fruktstunden har en del av barnen utevistelse fram till kl. 11 och därefter är det dags för blöjbyte och toalettbestyr. Några barn hjälper till med att duka och vi har en kort sångsamling innan det är dags att äta mat.

”Husnallarna” dukar och därefter äter vi lunch. Efter maten går vi ut och leker i trädgården. De yngsta barnen sover då middag. 
Mellanmål serveras mellan kl.14.30 -15.00.

Aktiviteterna därefter växlar mellan utevistelse och olika sysselsättningarna inomhus.

Nallen logotype

Den sista stunden innan Nallen stänger, hjälps barn och vuxna åt med att se till att alla saker ligger på sin plats och att allt material är i fin ordning. En helt vanlig dag på Nallen är slut och vi säger tack och farväl!